Prinsen




Sara & Ronda



Canon eos 500D :D

Hallå! Igår red jag och sara t inne i ridhuset, vi hade lite gumkana lekar bara vi två. Han vann fast det var väldigt jämt! det var väldigt kul, men i slutet slutade hästarna lyssna lite så då gick vi ut och avslutade med en snö galopp! då blev dom jätteglada :D

sen när jag kom hem så började mamma prata om rean på media markt och det bara fanns en kvar, bara en 500D som jag vill ha. men det var ett Tamron objektiv som följde med och jag visste inte om det var ett sånt jag ville ha. Mammas kille Affe stod och höll i kameran men eftersom jag inte visste om det var ett sånt jag ville ha så åkte han därifrån. Men jag och mamma åkte dit iallafall och kollade. Vi trodde ju inte att kameran skulle vara kvar eftersom det var så himla mycket folk, men det var den! Så vi köpte den ;) Haha, Canon eos 500D med Tamron objektiv 18-200. Mycket nöjd! jag har testat fota lite nu på granen och lite sånt så här är några bilder ;)







Sjukt nöjd med kameran!

Nu ska jag iväg till stallet, ska rida barbacka på Fille och Sara ska fota med min kamera så det kommer bilder sen :) bye!


följ :D

Följ min blogg med bloglovin

Galopp i snön :D

Idag tänkte jag och Sara t rida barbacka i hagen barbacka och det gjorde vi också! Fast Sara B var också med ;) När vi hade värmt upp kom Josäfin och fotade, vi red runt och Josse fotade ;) Vi hade jättekul! Sara B ramlade av för Ronda Bockade x) och Sara T skumpade av haha x) Jag därimot höll på att ramla av men lyckades klamra mig fast så jag satt kvar! Haha. Har inte så mycket mer att skriva om mer än att det var sjukt kul!


foto: www.jossanamigo.blogg.se

julafton :D

Halloj! Idag är det ju julafton som jag tror alla vet, haha. Eftersom mina föräldrar är skilda så är jag halva dagen hos mamma och andra delen av dagen hos pappa. Så jag får öppna julklappar två gånger (a) Som jag skrev i nåt inlägg i går är min mormor och morfar här. Men även min farmor och farfar är hemma hos min pappa, så idag har jag träffat både min mormor, morfar, farmor och farfar. Jag önskade ju mig pengar till en system kamera och typ inget mer haha ;) men här är vad jag fick:

av mamma:

En grön fleecetröja
Rosa tofflor
Pengar (a)

affe (mammas kille):

pengar

mormor och morfar:

ett träns! - hahah trodde jag aldrig men gud vilket fint! Det var inget "vanligt" träns utan... äsch jag vet inte hur jag ska förklara xD bild kommer längre ner.

Pappa:

strumpor
pengar
handduk
rånarluva- till när vi ska åka skidor på sportlovet.

farmor och farfar:

pyjamas
pengar
en bok - I taket lyser stjärnorna

Isa och Sigge: (farmor och farfars hundar xd)

Morgonrock
 
bror:
 
maskara

Mycket bra presenter som jag blev mycket glad över :D Tack så jättemycket för alla presenter!

tränset (suddig mobilbild!) man ser även lite av min gröna fleece!

Rolig ridlektion :D

Idag följde ju min morfar med mig till stallet som jag skrev i förra inlägget. Vi skulle ha lite lekar och nån poäng tävling, men såklart började vi med att värma upp. Hah juste jag red barbacka också! :D På framridningen var han jättefin<3 Jag har ju problem med att jag inte är tillräckligt mjuk i innerhanden men idag gick det så var jag mycket mjukare än vad jag brukar! Äntligen! hah sen så körde vi rött ljus och jag fick börja om typ tre gånger :( haha men det var mycket kul! Sen körde vi 1, 2, 3 och 0. 1 = skritt, 2= trav, 3 = galopp och 0 = Halt. Och det här ägde Fille på! Vi gjorde ganska många bra galoppfattningar från skritt och saktade av till skritt från galopp jättefort! Sedan körde vi någon poäng tävling, vi hade med ett litet kryss (10 poäng), slalom mellan 5 konor (5 poäng?)  ett jättelitet hinder (5 poäng) och vid en sockerbit skulle man göra halt och rygga 2 steg (5 poäng). Man fick göra dem olika sakerna i vilken ordning man ville och hur många gånger man kunde på 1 minut. Jag började jag körde på och körde alla sakerna typ 2-3 gånger förutom halten (a) fick 50 poäng (y) man fick öra två gånger så sen när alla hade gjort fick jag göra igen och då gjorde jag en volt och hoppade bara hindrerna jag tog rätt snäva svängar men det gick ju så bra eftersom Fille var med hela tiden och var så mjuk! Fick 65 poäng då :D Jätterolig lektion!

 
foto: Josäfin ♥

Josäfin <3

Nu har josse varit så himla snäll igen och fixat min blogg! Jättefin, såklart!
Jag tycker att alla som inte läser Josses blogg ska göra det! Den är mycket rolig att läsa! www.jossanamigo.blogg.se


loov

Hah är lite efter här men i tisdags hade min skola en julavslutning, min klass hade hand om den. Liksom planerade och sånt. Det gick väl helt okej, förutom när jag och tre till skulle gå ner för en trappa och sjunga samtidigt hah jag höll på att ramla (xd) hah men jag på något sett insåg i tid så jag han ta ett litet steg på något klurigt sätt så jag inte ramlade! Haha det hade ju varit lite pinsammt och jag hade ramlat mitt i alltihopa xD Sen efter julavslutningen gick vi ner i klassrummet och sa god jul till Helena och alla klasskompisar sen var det loooov :D hahah. Jag och pappa åkte ner på stan och handlade de sista julklapparna och sen tog jag bussen hem.
I går (onsdag) så åkte mamma och freddan och hämtade mormor och morfar på arlanda, de ska vara här över jul. De bor i vanliga fall i västerbotten. trevligt, trevligt ;)
Och idag har jag bara varit hemma och slappat (heh) sen ikväll ska jag och morfar åka till säva för jag ska rida lektion. Vi ska ha avslutning och morfar, som också gillar hästar, ville gärna följa med och kolla och såklart får han det! :D



 GRÖÖN! :D:D haha x))

hoppträning

I fredags var det ju hoppträning, jag hoppade ju Fille som vanligt och det gick faktiskt jättebra! Det var ju sista gången för den här terminen så vi skulle först hoppa en bana och sen en omhoppning och på omhoppningen skulle vi räkna galoppsprången runt hela banan och den som hade minst galoppsprång vann! Men vi hoppade fram och så sen hoppade alla banan och det gick väl bra för alla tror jag :) eller ja, Sara ramlade av men som jag förstod det så hade hon inte gjort sig illa så hon hoppade upp och hoppade om banan och då gick det bra!
Jag hoppade en bana på kanske 80 cm (?) vi kom lite nära några gånger och så men det kändes jättebra! Fast sen skulle vi hoppa typ en böjd linje och det glömde jag helt bort så haha jag fick hoppa om det tre sista hindrerna ;) och sen hoppade jag om en linje som stod på långsidan och en kombination och även då gick det super :D sen hann vi inte hoppa omhoppningsbanan haha ;)

Josse fotade så här är några bilder :)

 Framridning (:


Igår red jag och Sara ut jättemysigt! Fille var väldigt pigg och glad :D försökte bocka någon gång också haha x)

bilder (:

Här är några bilder jag blivit nöjd med (:








här är några helt oredigerade bilder (: skulle säkert kunna ladda upp många fler men det orkar jag inte ;) haha


Guest post by the most coolest person ever!

Tjeeena Bloggen!
Här sitter jag och skriver (om du inte har fattat det så titta på rubriken)
Alexandra sitter och skriver ett inlägg på min blogg medans jag sitter och skriver på hennes!

Jag är som sagt en liiiite galen tjej som sitter snällt i skolan (host) och gör som lärarna säger (host).
Oj, jag är visst lite hostig idag!

Detta är jag och the sweetest pony ever!
Ronda med!
Det är underbar Josse som har fotat bilden!

Och om ni är lite trög fattade så är det Alexandra som driver den här bloggen!
 
Puss Puss säger Fisken! (Alexandra kommer mörda mig för att jag skrev så..)


Blir ett väldigt kort inlägg men, men.
Jag hoppas att ni överlever!



Bajs, Bajs!


3:a :D

Josse kom trea! Tack till alla som röstade! :D


tävlingar

Nu är jag hemma och är sjuk igen :( Så jag tänkte lägga upp lite bilder och skriva hur det har gått på de här tävlingarna som jag vart på i höst ;)



 
Foto: Elin Hagman och Josefin Andersson!

UPK 5/9, LD och LC. I LD:n, clear round, rev vi andra hindret, men jag var så sjukt nöjd eftersom det var min första utetävling och jag hade en jättebra känsla så jag startade inte om.
I LC:n så startade jag som unghäst eftersom Fille bara är 6 år, och vi kom runt felfritt och fick en unghästrosett! Jag hade inte ridit Fille så många gånger då så jag var så himla glad och nöjd! ♥



 
Foto: Michelle Eriksson och Elin Hagman!

Sen tävlade jag i Gimo LC och LD också då på Fille, då hade jag också blivit fodervärd. I LD:n, clear round, hade jag lite för dålig fart så det blev endel kråkhopp och så, inte något direkt flyt men felfria blev vi! Så då fick jag en clear round rosett!
I LC:n som på upk startade unghäst klass, då hade jag lite bättre fart och så det blev lite bättre då än LD, även då blev vi felfria! Så då fick vi en till rosett! underbara ponny<3




Foto: Josefin Andersson!

Startfälttävlan på Säfva, P60. I dressyren gick det väl inte direkt jättebra men man skulle få över 50% om man skulle ha chans till rosett och jag fick 54%!
I hoppningen 60cm kom vi runt felfritt, inte så mycket att säga om rundan. Fick ingen direkt känsla men det gick bra! :)
I terrängen gick det så sjukt bra! Jag hade ju aldrig hoppat terräng på Fille innan, men det gick jättebra! Hur kul som helst verkligen! felfri där också :) Så eftersom jag var felfri i både hoppningen och terrängen och fick över 50% fick jag en rosett!



Foto: Josefin Andersson!

Klubbhoppning på Säfva 5/12, valfri höjd, jag hoppade 70 och 80 cm. I 70 kom vi till omhoppning och jag gasade lite extra men försökte att inte ta för snäva svängar. Men det var en av de bästa rundor jag gjort någonsin! Jag startade först och höll mig först genom hela klassen! (5 andra som var med i den klassen) så jag vann! Jag vann även stilhoppningen i samma klass! var så sjukt glad! min första omhoppning och jag vinner ;)

Jag är sjukt glad över att jag får chansen att rida och tävla denna underbara häst! ♥
 


Klubbhoppning

idag var det Klubbhoppning, jag var med i 70 och 80 cm. I 70 gick det det så himla bra! bästa rundan jag gjort någonsin tror jag! Och jag vann! :D jag var alltså snabbast i omhoppningen ;) Sen vann jag stilhoppningen i samma klass också! Grymmaste ponnyn!
 
Foto: Josefin Andersson!
sen i 80 klassen rev vi sista i omhoppningen, men det gör inget. Jag är verkligen jättenöjd!

hopplektion

Hejsan! ;)

Hade hopplektion idag och det gick väl sådär, han var pigg och drog iväg lite grann. Vi hoppade inte sådär jättemycket utan några språng på den liten oxer typ ;) men på framridningen var han ganska fin vissa stunder så jag är väl nöjd :)

 två bilder sen i sommras :)

Heeejjjsan :D

Josse har kommit vidare till omröstining i en tävling "årets finaste hästbild" men en bild som jag tagit, skulle verkligen vara jättesnällt om ni skulle vilja rösta på henne här: http://frejalindskog.webblogg.se/2010/december/topp-10-till-omrostning.html hon är bidrag nr 1, skulle verkligen vara jättesnällt om ni ville göra det! :)

det är den här bilden ;)



RSS 2.0