sommar ♥

saknar sommaren ♥





Foto: Josefin Andersson ♥

hoppträning

Hoppträning på Fille idag då, han var jättefin på framridningen och hade lite bjuding framåt. På själva hoppningen tränade vi lydnad, att hästarna skulle svara direkt typ ;) Vi gjorde halt från skritt och trav och som Fille brukar kunna göra "hänga kvar" i bettet (typ nåt sånt) så skulle man hålla kvar tills hästen backade ett steg och då direkt fick eftergift.
sen hoppade vi ett räcke, först i trav sen i galopp och då skulle det vara halt 6 meter bakom. Jag kände mig taskig som tog så hårt i tygeln men Katta sa att det var så jag skulle göra så ;)
sen hoppade vi tre serpentin bågar och det gick väl bra :) väldigt nyttig lektion! :)

 Foto: Josefin Andersson ♥

Markarbetes lektion

Red markarbete idag på finaste Fille idag :) gick verkligen super! Han bjöd framåt och var allmänt fin, vi red en övning som gick ut på att man skulle göra en volt över tre bommar på ena långsidan och sen vid C skulle man fatta galopp och rida över två bommar med ganska långt mellanrum. Jag fick väl ungefär 5-6 galoppsprång där imellan.
Vi tränade också mycket på tre-punktsitsen och 2-punktsitsen, innan och på galoppdelen i övningen :) Vi rider ju i normalt sätt för Nina men idag för Linn (hon som har Aramis), jag själv har aldrig ridit för henne förut men hon var väldigt bra! :)
Men jag är jättenöjd med lektionen! gick verkligen superbra :D

 
Foto: Josefin Andersson www.jossanamigo.blogg.se

onsdag :P

Tjo :)

Idag har det inte hänt så mycket förutom att Sara Trygg följde med mig hem en stund innan hon ska ner och rida. (Jag bor på andra sidan vägen där säva är) Capris blev mycket glad över att träffa Sara! Så glad brukar han faktiskt inte bli när någon kompis följer med haha ;) vi lekte lite med Capris och tränade lite på "sitt" "ligg" "död" med flera ;) han var jätteduktig!




jag har också öm och svullen fot -.- mindre kul... Helena (min coath) trodde att jag hade överansträngt foten :P

nån gång kanske man vinner ;)

 Jag är med och tävlar om en hjälm hos www.lovicious.blogg.se :)

Fyrishåv och ridning

Tjo ;)

Igår så var jag med skolan på fyrishåv, vi skulle först trampa vatten i 5 min och sen simma så många längder som möjligt på 25 min. Jag simmade 28 längder, därav två var på rygg ;) sen slutade vi typ kvart över 3 så då badade jag och Johanna lite "fritt", jag hoppade även från 3:an 3 gånger ;) sen så började vi typ gå upp 10 i 4 och jag skulle hem prick 4 så jag fick lite bråttom. Men jag klarade att duscha, byta om och springa ut till bilen på 10 minuter! haha stolt (y)
Sen direkt till stallet och äta, sen lektion på Fille. Det var dressyr så vi provade en dressyrsadel på honom ooch Nina tyckte att den satt bra så jag tog den ;) men sen när jag satte mig i den sjönk den typ ner där fram... Men jag testade skritta några varv men sen satte vi ett sittunderlag (xd) under sadeln. Då blev det lite bättre, men det blev endå inte bra så då tog jag av sadeln och red barbacka ;) då gick det mycket bättre... kanske ingen jättelyckad lektion, men Fille var ju fin som vanligt :)

Idag så var jag hemma eftersom jag var förkyld så det blev ingen hoppträning heller :( men tror att jag rider imorgon ;)

slump bild
 


Fille ♥

Idag red jag och Sara B ut tillsammans. Josse sa att hon kunde fota oss, så vi red på ängen. Jag var redan innan lite sugen på att rida barbacka men vi skulle ju ändå rida ute så vi bestämde att vi skulle rida med sadel.
Sen när vi kommer upp till ridhuset för att hämta Ronda så har hon ingen sadel (:o) gruppen hon gick med på hade ridit barbacka. Såklart orkade vi inte gå ner till stallet för att hämta Rondas sadel så då frågade vi Katta om vi fick rida barbacka och det fick vi. Så då sadlade jag av Fille och la sadeln nere i hörnet och så red vi barbacka! Det gick superbra! hästarna var pigga men man själv fick bestämma farten. Josse fotade ju så här är några av alla hon tog :)

 Foto: Josefin Andersson! www.jossanamigo.blogg.se

egypten :D

Mamma berättade i bilen på väg hem från stallet att hon beställt hotell och flyg, så på påsklovet åker vi till egypten!! :D:D


Nobless :D

Tjo ;)

Igår åkte jag till stallet en stund men gick nästan hem direkt till Capris. Åt lite, lekte med Capris sen gick jag ner till stallet igen. Såg på listan i stallet att det var tre avbokade i dressyrspecialen så jag frågade om jag fick rida igen då och det fick jag! Jag fick rida Nobless. Nobless är typ till salu så hon står på säva här en vecka tyyp någoot sånt ;)
Iallafall så sprang hon nästan på mig på vägen upp till ridhuset, men sen när jag väl satt på henne var hon snäll ;) hon var väldigt pigg i början, men inte så pigg så att jag inte kunde kontrollera farten ;) innan vi började fick jag veta att vi skulle rida slutna och ja, det är jag inte så bra på x) men det gick bättre än vad jag trodde iallafall ^^ är väl rätt så nöjd med lektionen ;)

Sen idag var jag jättetaggad på att rida Fille, men när jag kommer dit så ska vi ha sitsträning på lina :( jag och Hedda hade Paulin, gick väl okej. Men han var lite rädd för spöet ibörjan och så men men det var väl ganska roligt ;)

Imorgon är det hoppträning i hoppspecialen, ska bli jätteroligt faktiskt ;D


lugg :D

Tjenare ;)

Igår (måndag) klippte jag lugg :o jag var lite tveksam om jag skulle bli nöjd och om jag skulle våga så jag klippte halvt lugg/snelugg ;) Men jag har den hängandes, men om jag vill så kan jag "lägga" bort den och då syns det bara lite. Men blev rätt nöjd så ska försöka gå tillbaka och ta bort sneluggen och göra luggen lite 'tjockare'. ;)

Här är några av bilderna som Josse fotade på mig och Fille i hagen (:

 
Alla bilder är fotade av Josefin Andersson<3 www.jossanamigo.blogg.se

Uteritt och Hoppträning :D

Ramlade av Fille idag för första gången! xD Vi red på en äng (Sara T, Sara B och Jag) Och vi red omkring lite och så, men sen galopperar jag efter Sara (T) och Sara (B) efter. Men sen så ser jag Sara (B) Komma upp och galoppera förbi mig och det tyckte inte Fille om! Så han ökade och sen drog ner huvudet och bockade xD såklart sitter jag inte kvar och ramlar av! xD haha fick lite ont i foten men det gick fort över.

Hoppträningen igår gick super! Bästa hoppträningen på Fille tror jag! Vi red först över lite galopp och travbommar och sen hoppade vi 5½, sen en långsida och muren! På muren blev det två lite roliga språng men allt annat blev jättebra! :)

Sen fotade Josse några jättefina bilder på mig och Fille i hagen, några av dom bilderna kommer upp sen :)

RSS 2.0